Hoe het werkt

De haarden werken op vloeibare gedenaturaliseerde ethanol. In tegenstelling tot de klassieke en traditionele haard constructies, is er geen rookkanaal nodig.

Dit komt doordat de uitstoot alleen kleine delen carbon dioxide en water damp bevat. De vlammen zijn net zo natuurlijk en geel-orange als bij het verbranden van hout, maar worden als dynamischer ervaren dan bij gas-haarden. 

 


Informatie

Volledige mobiele haarden.

 

Vauni haarden vereisen geen vaste installatie plaats, en zijn volledig mobiel te gebruiken.

 

Alles bij elkaar levert een Vauni haard een onverslaanbare flexibiliteit in contrast tot een klassieke of traditionele haard.

Moderne technologie

Moderne technologie voor een behaaglijk vuur.

 

Vauni haarden gebruiken moderne technologie voor een behaaglijk en comfortabel vuur.

 

De energie die geleverd wordt gaat direct de ruimte in als warmte, inplaats dat deze verloren gaat door het rook afvoerkanaal. En de effectiviteit is zeer hoog. Het verbruik is niet hoger dan nodig. 

Veiligheid

De producten van Vauni zijn ontworpen met de focus op een markt leidende veiligheid. Welke zijn gecertificeerd en type gewaardeerd en beoordeeld door KIWA.

Vauni's ethanol branders zijn geoptimaliseerd vanuit ieder standpunt.

 

Twee voorbeelden van innovatieve oplossingen:

  • De branders kunnen ondersteboven gehouden worden zonder dat de brandstof eruit loopt.
  • Een geoptimaliseerde ontbranding kamer die altijd een soft start/stop en superieure vlammen licht, spel en intensiteit bied. Dit gecombineerd met een lag verbruik en de laagste uitstoot die er zijn in de product categorie. 70% better dan de norm!

Vauni neemt haar verantwoording en bouwt geen haarden van goedkoop hout en plastiek materialen. Alle onderdelen zijn gemaakt van niet brandbare  materialen.